начало   начало   .   за компанията   за фирмата    .   контакти   контакти     .   кариери   кариери                              bg     en     de     
ТЪРГОВИЯ        .         СТРОИТЕЛСТВО     .        ИМОТИ
bulgarien keywords
bulgarien keywords

Skip Navigation Links Начало » Новини Принтирай  Изпрати
Укрепване коритото на река Бели Осъм
09.05.2012   
pic news

Символична първа копка и традиционната бутилка шампанско край реката при сградата на Енергото в Троян дадоха началото на строителните дейности по европроекта, чрез който ще бъде укрепено коритото на река Бели Осъм в централната градска част.Става дума за превантивна дейност срещу наводненията на стойност около 1 млн. лв. Проектът се финансира по оперативна програма „ Регионално развитие”. Изпълнител на строителните дейности е софийското ООД „ Юнг Проект”, строителен надзор ще осъществява троянското ЕООД „ Троя консулт”, а авторски надзор – Водоконсулт инженеринг” ЕООД- София.
„ Юнг проект” има задачата да изгради подпорна стена с дължина 186,2 м по левия бряг на Бели Осъм в централната част на Троян от хотел „Плаза” до въжения мост при ул. „Васил Спасов”.Същевременно ще бъдат почистени речния бряг и речното корито, ще бъдат разрушени компрометираните стени и разширено коритото, ще има направа и монтаж на парапети.
Ръководителят на проекта инж. Милена Петкова каза, че ще се работи по иновативна технология за поставяне на еластичен кофраж, което ще създаде реалистичен ефект на реден камък.Този нов облик ще е в унисон със стените с каменна зидария на десния бряг на реката и в същото време няма да оскъпи строително- монтажните работи.
Корекция е наложителна, тъй като според хидроложки доклади, ако не бъде изградена цялостна висока защитна стена, евентуалния разлив на реката ще бъде между 60 и 90 см на първите три редици от сгради в този участък. Там трябва да бъде разширено речното корито, което се е променило през годините заради отлагане на наноси.
„Удоволствие е да даваш старт на проект, особено когато той има социална значимост и е толкова актуален в контекста на трагичните събития в село Бисер отпреди няколко месеца”, каза на пресконференцията кметът Донка Михайлова. Тя посочи, че в общинския съвет вече се водят задълбочени разговори за дългосрочна програма, чрез която ще бъдат защитени здравето и животът нс гражданите.
Управителя на „ Юнг проект” Николай Пенев заяви, че проектът изисква голяма прецизност, защото от едната страна на строителната площадка има жилищни сгради, а от другата страна е реката. След като завършат строителните дейности, жителите ще получат прекрасно съоръжение, което ще допълни градското пространство с благоустроена зона за отдих и с възможности за още паркоместа в тази част на града, обеща Пенев.


Обратно към всички новини | Принтирай |

hansgrohe

KALDEWEI

DURAVIT

 

.


    линкове | поверителност 

    Copyright © 2007 ЮНГ ООД 
    Всички права запазени.
.
Share |

бул. Ботевградско шосе 262, София 1839, тел. 02 / 91 91 600 факс 02 / 91 91 611
email: jung@jung.bg      www.jung.bg