начало   начало   .   за компанията   за фирмата    .   контакти   контакти     .   кариери   кариери                              bg     en     de     
ТЪРГОВИЯ        .         СТРОИТЕЛСТВО     .        ИМОТИ
bulgarien keywords
bulgarien keywords

Skip Navigation Links Начало » Новини Принтирай  Изпрати
Първа копка на обект Логистичен център на фирма Гебрюдер Вайс България
26.02.2014   
pic news

Един от най-големите плюсове на община Елин Пелин е, че се намира между магистралите "Тракия" и "Хемус", а двете магистрали са част от европейски транспортни коридори, което създава предпоставки за отлична вътрешна и международна логистика. 

Поредния пример за високата оценка на местоположението и прекрасните възможности, които предоставя в тази насока общината е официалната церемония, която се състоя на 20.02.2014г в землището на с.Мусачево, община Елин Пелин, когато беше направена първата копка на обект Логистичен център на фирма Гебрюдер Вайс България. 

Теренът за новия център се намира на изхода от с. Мусачево в посока към гр. Елин Пелин, на 6 км. от кръстовището на главен път Е79 (автомагистрала Хемус) и главен път Е871 (побалканската магистрала) и на 12 км от София 

Логистичният център ще се разположи на площ от 56 559м2 и ще се изгради на етапи. В първия етап ще се построи комплекс с разгъната застроена площ 3536m², състоящ се от хале за претоварване, административна част на 3 етажа, с монолитна конструкция, контролно-пропускателен пункт, комплектна трансформаторна подстанция, както и необходимите технически съоръжения и инфраструктура, включително дизелгенератор, подземен резервоар за противопожарни нужди и открит, надземен ретенционен резервоар за дъждовна вода . 

Обектът се състои от два конструктивни модула – хале за претоварване на един етаж и административен блок на три етажа с монолитна конструкция. 

    

На първия етаж в административната част са разположени главния вход, рецепция, канцелария, стая за почивка със санитарни, битови помещения и технически помещения. Втория и третия етаж са офисни с необходимите санитарни и обслужващи помещения.

Втория етап на строителството ще е на площ 9732m², върху която ще бъдат изградени паркинг за леки автомобили, паркинг за товарни автомобили с прилежащата алейна мрежа за движение, както и отделно складово хале, което като размери и възможности ще бъде основно за центъра. 

Като цяло, архитектурния образ на логистичният център е съобразен с функционалните и технологични нужди и особености на обекта и се характеризира с компактна структура, правилни геометрични форми и изчистен, спокоен силует, ненарушаващ хармонията на околния ландшафт. 

Проектът стартира с традиционен водосвет и освещаване, на което присъстваха, г-н Йордан Йорданов, зам.кмет на община Елин Пелин, главният архитект на общината, г-жа В.Тасева, г-н Томас Мозер, регионален директор на Гебрюдер Вайс, г-жа Мариета Григорова, изпълнителен директор на Гебрюдер Вайс България, г-н Николай Пенев, управител и изпълнителен директор на фирма Юнг Проект ООД, главен изпълнител на проекта, официални гости и партньори. 

В краткото си слово, г-н Йорданов подчерта значимостта на обекта за развитието на община Елин Пелин, благодари на компанията инвеститор за перфектния избор на локация и изрази надежда, че центърът ще осигури в бъдеще работни места за жители на общината и ще подпомогне местната икономика, привличайки както постоянно работещите, така и многобройните клиенти и партньори на фирмата. 

От своя страна, инвеститорът и главният изпълнител обещаха да работят отговорно и в тясно сътрудничество с общината, като главната задача на всички е дълготрайно и успешно партньорство в интерес както на бизнеса, така и на развитието и благоденствието на общината и нейните жители.    Обратно към всички новини | Принтирай |

hansgrohe

KALDEWEI

DURAVIT

 

.


    линкове | поверителност 

    Copyright © 2007 ЮНГ ООД 
    Всички права запазени.
.
Share |

бул. Ботевградско шосе 262, София 1839, тел. 02 / 91 91 600 факс 02 / 91 91 611
email: jung@jung.bg      www.jung.bg