Bostik MULTI USE INVISIBLE

Описание

ТЕХНИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЛИСТ

ВАШИТЕ ИНТЕЛИГЕНТНИ ПРЕДИМСТВА
– Универсално кристално прозрачно лепило за вътрешна употреба.
– Не съдържа изоцианати, разтворители и силикон.
– Не се свива, не образува въздушни мехурчета.
– Перфектно прилепва върху повечето повърхности без грундиране.
– Неутрална система на втвърдяване, почти без мирис.
– Не е агресвно към метали.
– Висока механична устойчивост и сила на залепване.
– Абсорбира акустични и механични вибрации.

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

FIXPRO MULTI USE INVISIBLE е висококачествено прозрачно професионално лепило на база хибридна технология, което се втвърдява под въздействие на влагата и образува здрава еластична свръзка/гума.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

На основа Хибрид
Температура при нанасяне +5°C до +40°C
Време за втвърдяване 2-3 мм/24 часа
Плътност wg DIN EN ISO 1183- 1: 1,06 г/мл
Стичане wg DIN EN ISO 7390: < 2 мм
Образуване на повърхностно засъхнал слой 10 минути
Удължаване при скъсване Wg. DIN 53504 S2: 450%
100 % модул на еластичност wg ISO 8339: 1,15 MPa (N/mm²)
Твърдост по Shore A wg DIN EN ISO 868: 45
Якост на опън wg DIN 53504 S2: 3,2 МPа
Температуроустойчивост – 40°C до + 90°C

ПРИЛОЖЕНИЕ

FIXPRO MULTI USE INVISIBLE е специално разработено универсално строително лепило за вътрешна употреба. Подходящо за използване в помещения, в които се прeработват и/или складират хранителни продукти.

СУБСТРАТИ

Повечето строителни материали, включително камък, бетон, стъкло, гипсокартон, полиуретан, PVC, твърди пластмаси, емайл, керамика, медни, оловни, цинкови и калаени повърхности, алуминий, метали, сплави, неръждаема стомана, HPL плоскости, фиброциментови плоскости и дърво.

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТТА
(СУБСТРАТА)

Температура при нанасяне от +5°C до +40°C (отнася се както за субстрата, така и за температурата на въздуха). Всички повърхности трябва да са твърди, чисти, обезмаслени и обезпрашени. Почиствайте повърхностите с Bostik Cleaner. FIXPRO MULTI USE WEATHERPROOF прилепва отлично без нужда от грундиране към повечето порести и непорести субстрати. Порести повърхности трябва да се грундират с подходящ грунд. Винаги правете тест за прилепване преди употреба.

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

Отрежете върха на флакона над резбата. Отрежете накрайника под ъгъл 45° до желания диаметър и го завийте на флакона. Поставете флакона в пистолет и натискайте спусъка на пистолета, докато от накрайника излезе лепило. Нанасяйте лепилото на вертикални ивици на разстояние 10-20 см една от друга върху една от повърхностите. Не нанасяйте лепилото на точки! Препоръчва се да използвате двойнолепяща лента с дебелина 3 мм, за да се подпомогне залепването през първите 24 часа и да осигури желаната дебелина на слоя лепило.