Bostik PANEL TACK DOUBLE

Описание

ТЕХНИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЛИСТ

ВАШИТЕ ИНТЕЛИГЕНТНИ ПРЕДИМСТВА
– Висококачествено слабораздувно лепило/ПУ пяна за ефективно лепене на фасадни изолационни плоскости.
– Ускорява работния процес.
– Не изисква вода и приготвяне на смес на строителната площадка.
– Не е необходимо електричество.
– Намалява пространството за съхранение на строителната площадка.
– По-екологично от традиционните циментови разтвори.

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

PERFECT FILL PANELTACK DOUBLE е 1-компонентно слаборазширяващо се полиуретаново лепило, втвърдяващо се при взаимодействие с влага, за лепене и монтаж на фасадни изолационни плоскости. PERFECT FILL PANELTACK не се разтваря след втвърдяване. Той е водоустойчив, устойчив на плесенясване, трайно еластичен и може да бъде измазан. Има много добра структура и отлична адхезия при температури от +5°C нагоре. Продуктът е тестван за топлоизолация, устойчивост на пороен дъжд и отделяне на въздух.
Правилното прилагане на лепилото/пяната допринася за икономия на енергия в една сграда и се доближава до концепцията за пасивни къщи и енергийно независими къщи.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

На основа на Полиуретан
Температура при нанасяне +5°C до +35°C
Време за втвърдяване 80–100 минути
Плътност 18–25 kg/m3
Клас на пожароустойчивост B3
Свободно време за манипулация 15 минути
Устойчивост на температури -40°C до +90°C
Площ на покритие около 10 m²

ПРИЛОЖЕНИЕ

PERFECT FILL PANELTACK DOUBLE се използва за високоефективно лепене и монтаж на полистирен (EPS, EPS-P, XPS и др.), твърда полиуретанова пяна (PUR/PIR) и панели от минерални вата към бетон, мазилка и зидария, както и за запълване на фуги между изолационни плоскости.

СУБСТРАТИ

Полистирен (EPS, XPS), твърда полиуретанова пяна (PUR/PIR), панели от фенолова пяна и пана от минерална вата към бетон, мазилка и тухли.

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТТА
(СУБСТРАТА)

Повърхностите трябва да са чисти, без прах, лед, масла и мазнини. Важно е субстратите предварително да се навлажнят леко, тъй като това подобрява адхезията и завършената клетъчна структура на пяната (само при температури на 0°C).

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

Температура на флакона: +5°C до +30°C (препоръчителна +15°C до +25°C). Температура на приложение (важи за околната среда и субстратите): – 15°C до + 35°C (препоръчителна +15°C до +25°С). Дръжте флакона с вентила, обърнат нагоре и прикрепете пистолета за нанасяне с NBS-резба към флакона. Разклатете енергично преди употреба най-малко 20 пъти. Обърнете флакона надолу и нанесете пяната. Ако нанасяте пяната ръчно, натискайте адаптора. За да регулирате потока на пяна, разхлабете клапана в задната част на дръжката. Лепете изолационните плоскости в непрекъсната линия, като нанасяте PERFECT FILL PANELTACK DOUBLE на 2-4 cm от ръба. Не оставяйте разстояния. Нанасяйте поне по една вертикална ивица лепило в средата на всяка плоскост. Притиснете в рамките на 2 минути след нанасяне на пяна и наместете в желаното положение. Всяка неточност може да се коригира в рамките максимум на 20 минути, в зависимост от температурата на околната среда (на въздуха и на субстрата). При ниска влажност, леко напръскайте с вода. Използвайте само в добре проветриви помещения. Съхранявайте флакона изправен между +5°C и +25°C. Контейнер под налягане!
Пазете от слънчева светлина и не излагайте на температури над +50°C. Не пробивайте и не изгаряйте, дори и след употреба. Съдържа запалими пропеланти.
Не пръскайте върху открит пламък или върху нажежаеми материали. Пазете от източници на запалване. Пушенето е забранено.