Lithofin FLECKSTOP

Описание

Lithofin FLECKSTOP съдържа силиконови смоли, разтворени в органични разтворители, които отблъскват вода и масла.

Свойства

Lithofin FLECKSTOP  прониква на повърхността и образува в капилярите много тънък и невидим филм, който предотвратява проникването на масла, като ги задържа на повърхността, при полиран мрамор  и гранит за около 6 до 24 часа, при варовик до около 8 дни, при клинкер до 3 дни, при глинени плочи 12 до 24 часа.

В рамките на това време може да се изтрие маслото без да останат петна. Действието се определя от количеството приложен продукт. Външният вид на повърхността не се променя. При тъмните камъни може леко да се засили цвета. Намалява силно водопропускливостта, а дифузията на водните пари се запазва.

Lithofin FLECKSTOP е UV-устойчив.

 

Област на приложение

За хигроскопични, чувствителни към петна повърхности от естествен камък, неглазирана керамика и бетон. Особено подходящ за стена и под в кухни, бани и други застрашени от петна повърхности, като кухненски и работни плотове, первази и др.

Запазва се киселинната чувствителност на варовика и мрамора. Плъзгаемостта на настилките се запазва или се променя съвсем слабо.

 

Разход: Зависи от хигроскопичността на основата. За полирани каменни повърхности около 12-15m2/l, гранит- около 6-8m2/l, глинени цигли- около 4-8m2/l, неглазиран клинкер- около 8-12m2/l

 

Опаковка:

1l бутилка (10бр. в кашон)

5l туба (2бр. в кашон)